+38164 644 91 62

Posted in

Koja je idealna visina štikli?

Posted in

Štikle su oduvek bile ženski aksesoar broj jedan. One pomažu ženama da izgledaju više, vitkije i često im daju na samopouzdanju.

Međutim, problem u njima je visina. Što je veća štikla, to je veći napor za hodanje, držanje tela i kičmu, a naročito je ovo opasno za žene koje moraju po ceo dan da ih nose (ili za one koje jednostavno vole da nose štikle).

Kada nosimo obuću sa visokom štiklom, težina tela se prebacuje na prednji deo stopala, pa se zbog toga naginjeno unapred. Zbog nepravilnog položaja tela, pravi se veliki pritisak na kolena i leđa, a poted toga se stvaraju i neprijatni bolovi u donjem delu leđa.

U redu je da izdržite par dana u njima – “nuspojave” neće biti fatalne, ali ako ih nosite svaki dan, duži period, možete imati velikih problema koji se neće moći otkloniti. Mnoge misle da platforma ublažava pritisak i sprečava krivljenje kičme, ali greše. Svi ishodi su isti, bez obzira na to kolika je platforma, a obuća je i dalje neudobna – sa njima ili bez.

Model obuće je isto vrlo bitan, što verovatno već i znate. Dublji modeli bolje drže zglob, nego plići modeli, sandale ili papuče. Takođe su salonke dobar izbor obuće na štiklu, ako im je visina štikli manja.

Obavezno pre svake kupovine, probajte cipele i prošetajte se kroz prodavnicu. Ako su stabilne i udobne – uzimajte ih, u suprotnom – odustanite i pronađite druge. Što se tiče visine štikli, sve sandale ili cipele koje imaju štiklu visine do 7 i po centimetara su udobne i odlične za hodanje. Sve preko toga će vam izazivati probleme.

Kao što ne treba preterivati u visini, tako ne treba birati ni previše ravnu obuću pogotovo ako imate ravna stopala.

Izvor: vestionline

photo: Designed by Freepik

Join the conversation

TOP

Torba za kupovinu (Shopping Bag ) 0